9 pomysłów na sos do ryby – proste i szybkie przepisy 9 pomysłów na sos do ryby – proste i szybkie przepisy

9 pomysłów na sos do ryby – proste i szybkie przepisy

Ryba po grecku

Czas przygotowania

25 min

Sekret ryby po grecku, tkwi przede wszystkim w dobrze przygotowanym, aromatycznym sosie. Warto więc sięgnąć po dobrej jakości składniki. Rybę można spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno. Przedstawiamy przepis na sos do ryby po grecku oraz przepis na przygotowanie całej potrawy.

Ryba w sosie musztardowym

Czas przygotowania

30 min

Przepis na sos musztardowy do ryby jest niezwykle prosty w przygotowaniu, aromatyczny, wyrazisty i co najważniejsze skrada podniebienie wszystkich członków rodziny.

Cytrynowy sos do ryby

Czas przygotowania

15 min

Niezwykle aromatyczny i łagodny sos do ryby. Nie od dziś wiadomo, że cytryna i ryba to sprawdzony duet. Sos sprawdzi się również do ryby w panierce.

Łosoś w sosie szpinakowo-śmietanowym

Czas przygotowania

40 minut

Oto bardzo prosty przepis gęsty, kremowy sos ze szpinakiem w roli głównej. Ten przepis na rybę w sosie z pewnością spełni Twoje oczekiwania.

Śmietanowy sos do ryby

Czas przygotowania

20 minut

Delikatny, śmietanowy sos na bazie białego wina to nasza propozycja dodatku do ryb. Jeśli uwielbiasz ryby, koniecznie wypróbuj ten przepis.

Pomidorowy sos do ryby

Czas przygotowania

15 minut

Aromatyczny sos na bazie pomidorów to nasza kolejna propozycja sosu do ryb. Wybierając przecier pomidorowy do sosu, warto oczywiście kierować się jak najlepszym składem.

Sos ro ryby na zimo

Sos do ryby na zimno

Czas przygotowania

30 minut

Sos na zimno pasuje szczególnie do ryby przyrządzanej na parze lub smażonej w panierce.

Sos koperkowy do ryby

Sos koperkowy do ryby

Czas przygotowania

15 minut

Sos koperkowy, ziemniaczki, rybka i mamy obiad idealny! Przepis jest łatwy, szybki i bardzo smaczny. Taki sos to znakomitym dodatek, który urozmaica klasyczny obiad.

Sos do ryby na parze

Sos do ryby na parze

Czas przygotowania

30 minut

Domowy, pyszny sos, idealny do ryby gotowanej na parze. Jest to jednak na tyle uniwersalny sos, że pasuje również do ryby smażonej lub pieczonej.