Do warzyw, które użyłam w przepisie pasuje nie tylko kasza gryczana, ale również bulgur, pęczak czy ryż. Zapraszam do testowania i wybrania swojego ulubionego połączenia.
Średnia ocen: 4(5)
30min
Czas przygotowania
2-3
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
200 g kaszy gryczanej
300 g dyni
1 cukinia
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
5 pomidorów koktajlowych
150 ml mleczka kokosowego
1 łyżka masła
szczypta cynamonu
szczypta kurkumy
szczypta imbiru
szczypta soli
szczypta pieprzu
garść świeżego szpinaku
1 łyżka koperku
Sposób przygotowania
1
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
2
Dynie obierz i pokrój w kostkę. Dobrze umytą cukinie pokrój w nie duże plastry.
3
Na patelni rozgrzej masło i dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażaj przez chwilę.
4
Dodaj warzywa i smaż kilka minut. Następnie wlej mleczko kokosowe i wszystkie przyprawy.
5
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i dodaj do warzyw razem z porwanym na mniejsze kawałki szpinakiem.
6
Wszystko duś do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj posiekany koperek.
7
Sos podawaj z kaszą.
5 komentarzy
Angie15 listopada 2019 (13:53)
Wege sosy to wynalazek 21wieku, który uratuje ludzkość prze pysz ne!!!
Sylwia18 listopada 2019 (12:29)
Super sosik, bardzo dobra konsystencja
Ania24 lutego 2021 (13:06)
Rewelacja ! Naprawdę bardzo smaczne
Ania24 lutego 2021 (13:07)
Pierwszy raz dziś robiony i sos rewelacja ! Pyszności
Beata27 listopada 2021 (22:04)
Potwierdzam wczesniejsze komentarze !
Jest moim zdaniem obledny, przepyszny !!!
Moja rodzinka jest poprostu zachwycona!!!
5 komentarzy
Wege sosy to wynalazek 21wieku, który uratuje ludzkość
prze pysz ne!!!
Super sosik, bardzo dobra konsystencja
Rewelacja ! Naprawdę bardzo smaczne
Pierwszy raz dziś robiony i sos rewelacja ! Pyszności
Potwierdzam wczesniejsze komentarze !
Jest moim zdaniem obledny, przepyszny !!!
Moja rodzinka jest poprostu zachwycona!!!