Szybki i łatwy do wykonania obiad, który możemy dostosować pod swoje gusta, zamieniając np. makaron ryżowy na zwykły, bądź zamiast makaronu użyć np. ryżu. Wszystko zależy od tego co lubimy i na co akurat mamy ochotę.
Średnia ocen: 5(1)
25min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Średni
Poziom trudności
Składniki
100 gram makaronu ryżowego
1 cebula
250 gram mielonej wołowiny
2 łyżki sosu sojowego
1 opakowanie mieszanki warzyw chińskich (u mnie np. firmy Hortex)
20 gram orzechów nerkowca
garść szczypiorku
2 łyżki oleju rzepakowego
Sposób przygotowania
1
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2
W woku podsmaż na oleju rzepakowym posiekaną w piórka cebulę, dodaj wołowinę i smaż około 5 minut.
3
Dodaj sos sojowy, mieszankę warzyw chińskich i smaż całość przez kolejne 5 do 7 minut.
4
Do woka dodaj makaron, wymieszaj z warzywami i mięsem, dodaj posiekane orzechy i szczypiorek.
1 komentarz
palce lizać