Pyszny domowy sos, który idealnie sprawdzi się do różnego rodzaju kaszy. Możemy go zaserwować z kaszą gryczaną, pęczak, bulgur czy nawet z kaszą jaglaną. Jest jednak tak uniwersalny, że często podaję go również jako dodatek do mięs, makaronu lub ryżu.
19 komentarzy
bombowy!
bardzo dobry przepis, sprawdzony!
sprawdzony i zapisany na przyszlosc
Pyszny sos
Sprawdzony przepis polecam
Polecam
Bardz bardzo smaczny sosik
wyszedl mi troche rzadki ale i tak był smaczny, idealnie pasuje także do ryżu, nie tylko do kaszy
Najlepszy przepis jaki do tej pory przetestowałem. Prosty i szybki.
W końcu normalny przepis domowy, a nie jakieś wydziwianie i kombinowanie. Polecam i trafia do ulubionych.
ten sos pasuje chyba do kazdej kaszy ja akurat preferuje kasze gryczana smakowo, dzieki
Trafiłam na ten przepis przypadkowo ale szukałam sosu do ziemniaków…… psuje również i to znakomicie…..
nie jadłem lepszego sosu niż ten pieczarkowy
Dawno nie robiłam sosu pieczarkowego i dlatego postanowiłam skorzystać z jakiegoś innego przepisu niż ten który używałam od zawsze. To był super pomysł aby spróbować coś nowego. Ten sos to rewelacja!! Polecam bo jest the Best!
bardzo lubię ten sos
Jak długo smażycie te pieczarki, żeby były miękkie?
witold.kaczmarek@wp.pl na oko… cieżko powiedzieć dokładnie ile bo to zależy od grubości na jakie są pokrojone. Spróbuj po paru minutach czy dla Ciebie są już odpowiednio miękkie i sam zdecyduj czy potrzebują więcej czasu czy nie
pyszne
Mdły sam w sobie, a natka pietruszki zabija cały smak