Mięso marynowane w sosie sojowym Mięso marynowane w sosie sojowym

Mięso marynowane w sosie sojowym

Łopatka marynowana w sosie sojowym. Po prostu bajka.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 400 g łopatki
  • 1/4 szklanki sosu sojowego
  • 1-2 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 1-2 ząbki czosnku jak kto lubi

Sposób przygotowania

  • 1

    Mięso myjemy i osuszamy.

    Czosnek obrać i pokroić w plastry.

    Resztę składników mieszamy razem i wlewamy do miski lub worka.

    Mięso obtaczamy marynatą z każdej strony i odkładamy do lodówki najlepiej na noc.

    Po tym czasie mięso przekładamy razem z płynem do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50-60 minut w temperaturze 180stopni. SMACZNEGO

    Jeśli mięso marynujemy w misce to przewracamy je na drugą stronę po paru godzinach.

    Takie mięsko użyłam do Ramenu ale świetnie też smakuje na zimno jako dodatek do chleba. PYCHA

    Czas pieczenia oczywiście musi być pod kontrolą bo piekarnik piekarnikowi nie równy.

    Mięso ma być miękkie.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne Obiad

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis