Klasyczne leczo z kolorową papryką, cebulką, pomidorami, kiełbasą, z dodatkiem cukinii. Jest to pyszne jednogarnkowe danie, które jest niezwykle aromatyczne i zdrowe. Idealne na obiad w jesienne dni.
Papryki kroimy w plasterki, pomidory w puszce jeśli są w całości to kroimy je w kostkę. Nie wylewaj zalewy.
4
W garnku na oliwie podsmażamy cebulkę i czosnek.
5
Dodajemy cukinie, smażymy około 7 minut i dodajemy papryki, wrzucamy pomidory z puszki, a następnie wlewamy szklankę wody i koncentrat pomidorowy. Przykrywamy i gotujemy, mieszając od czasu do czasu, aż cukinia zmięknie.
6
Następnie dodajemy przyprawy: oregano, tymianek, słodką paprykę i szczyptę papryczki chilli.
7
Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i dusimy.
8
W tym czasie na patelni smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
9
Gdy kiełbaska jest podsmażona dodajemy ją do naszego leczo, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj komentarz