Kotlety z indyka i cukinii Kotlety z indyka i cukinii

Kotlety z indyka i cukinii

Przepis na bardzo smaczne kotleciki paleo z indyka i cukinii.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 400 g misa mielonego z indyka
  • 2 łyżki oliwy extra vergine
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 cukinii
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania

  • 1
    Do mięsa z indyka dodać łyżkę zimnej wody i chwilę powyrabiać dłonią. Na patelni na 1 łyżce oliwy zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać starty czosnek, kmin rzymski, suszone oregano i smażyć przez minutę.
  • 2
    Wlać drugą łyżkę oliwy i dodać cukinię startą na tarce o dużych oczkach. Smażyć przez ok. 2 - 3 minuty. Zawartość patelni przestudzić, dodać do mięsa, doprawić natką pietruszki, solą i pieprzem. Wymieszać i uformować w dłoniach nieduże kotleciki.
  • 3
    Rozgrzać patelnię grillową, obtaczać kotlety w oliwie i kłaść na patelnię, grillować po około 2,5 minuty z każdej strony, na średnim ogniu.
  • 4
    Podawać z ulubioną sałatką.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne CukiniaIndykObiadObiad z mięsem

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis