Szybki i niezawodny przepis na sos winegret z dodatkiem musztardy, soku z cytryny, miodu i octu winnego. Uzupełnieniem smaku są zioła prowansalskie. Taki sos świetnie pasuje jako dressing do sałatki.
Średnia ocen: 5(2)
15min
Czas przygotowania
4
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka musztardy (Dijon)
1 łyżka octu winnego
6 łyżek oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki miodu
1 łyżka soku z cytryny
szczypta soli
Sposób przygotowania
1
Wszystkie składniki wlewamy do słoiczka lub miseczki i dokładnie ze sobą mieszamy.
2 komentarze
miśka12 listopada 2019 (12:21)
udał się i polecam innym, ja uzylam go do greckiej sałatki
Tadeusz2 grudnia 2019 (20:01)
Prosty i trafiony w 10. Bez zbędnych kombinacji. Klasyka!
2 komentarze
udał się i polecam innym, ja uzylam go do greckiej sałatki
Prosty i trafiony w 10. Bez zbędnych kombinacji. Klasyka!