Grillowana pierś z kurczaka z warzywami Grillowana pierś z kurczaka z warzywami

Grillowana pierś z kurczaka z warzywami

Soczysta, delikatna pierś z kurczaka, która wspaniale komponująca się z grillowanymi warzywami. Samo zdrowie na talerzu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1-2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 niewielka pierś z kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • kawałek cukinii
  • sól
  • pieprz
  • curry
  • słodka papryka
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania

  • 1
    Pierś z kurczaka dopraw słodką papryką, solą i pieprzem, a następnie umieść na patelni i grilluj z obu stron do momentu, aż mięso się zarumieni.
  • 2
    Cukinię pokroić na plastry, papryki pokroić w większą kostkę i skropić olejem oraz posypać przyprawami.
  • 3
    Warzywa grillować na patelni grillowej do momentu, aż będą al dente. Podawać jako dodatek do grillowanej piersi.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Dania mięsne Dla kobiet w ciążyKurczakObiadObiad z kurczakiem

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis