Danie jednogarnkowe to świetny pomysł na pyszny i szybki obiad.
Tym razem wersja z klopsikami coś na wzór chilli con care tylko z ziemniakami.
Polecam i życzę miłego dnia.
Do mięsa mielonego dodajemy sól pieprz czosnkowy i mieszamy.
Formujemy średniej wielkości kulki i odkładamy do lodówki.
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Na patelnię wlewamy olej i smażymy naszą cebulę z czosnkiem aż się zeszkli.
Następnie dodajemy pulpety.
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w dość widoczną kostkę.
Paprykę czyścimy z pestek myjemy i kroimy w kostkę.
Gdy mięso nabrało ładnego kolor dodajemy resztę składników oprócz fasoli doprawiamy do smaku i dusimy około 15-20 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
Fasolę wyjmujemy z puszki przekładamy na sito i płuczemy pod bieżącą wodą.
Warzywa po tym czasie powinny być już miękkie więc na sam koniec dodajemy naszą fasolę oraz pietruszkę.
Wszystko delikatnie ale dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze chwilę.
Przekładamy na talerz i gotowe.
SMACZNEGO.
Do mięsa nie dodałam jajka .
Jak widać klopsy nie rozpadły się podczas duszenia
Dodaj komentarz