Ciasteczka owsiane z polewą z masła orzechowego – bez cukru Ciasteczka owsiane z polewą z masła orzechowego – bez cukru

Ciasteczka owsiane z polewą z masła orzechowego – bez cukru

Idealny przepis dla wszystkich, którzy szukają zdrowych i smacznych przekąsek – nie tylko dla dzieci 🙂

Średnia ocen: 0 (0)

Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony: withsaltandwit.com

Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3-4 bardzo dojrzałe banany
  • 2 szklanki płatków owsianych
  • 1 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 3 łyżki stołowe zmielonego siemienia lnianego
  • 1 łyżka nasion chia
  • szczypta soli morskiej
  • 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • Polewa z masła orzechowego:
  • 125g masła orzechowego
  • 125g mleczka kokosowego z puszki

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia
  • 2
    W dużej misce rozgnieć widelcem banany i dodaj pozostałe składniki na ciasteczka. Wymieszaj widelcem lub łyżką.
  • 3
    Uformuj rękoma niewielkie ciasteczka (lekko je spłaszcz) i ułóż je obok siebie (nie za blisko) na blaszce do pieczenia.
  • 4
    Piecz przez około 13 minut lub do momentu, aż nabiorą rumianego koloru. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia.
  • 5
    Polewa z masła orzechowego: Do małego rondelka wrzucamy masło orzechowe oraz mleczko kokosowe i podgrzewamy co chwilę mieszając – powinniśmy uzyskać kremową polewę. Polewamy nią wierzch ciasteczek.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery BananyBez cukruFit

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis