Pieczona dynia z cynamonem, miodem i serem feta Pieczona dynia z cynamonem, miodem i serem feta

Pieczona dynia z cynamonem, miodem i serem feta

Dynia to wspaniały dodatek do wielu dań, ale myślę, że to także produkt, który świetnie nadaje się jako przystawka lub kolacja.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

45min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1/2 średniej wielkości dynia Hokkaido
  • 5 łyżek oleju
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
  • 4 gałązki tymianku
  • 100 g sera feta

Sposób przygotowania

  • 1
    Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Umyj i obierz dynię, usuń nasiona i pokrój miąższ w kostkę.
  • 2
    Następnie zrób marynatę: olej, miód, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i pieprz wymieszaj. W dużej misce wymieszaj kostki dyni z marynatą.
  • 3
    Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż dynię i posyp ją prowanymi listkami tymianku.
  • 4
    Piecz przez 30-40 minut. Na ostatnie 8 minut posyp dynię pokruszoną fetą.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Na słodko CynamonDyniaKolacjaWigilia i Święta

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis