Gwarantuje szybkie zniknięcie z talerza!
Zaczniemy od musu. W rondelku rozpuszczamy masło. Obieramy jabłka i kroimy je w kosteczkę. Następnie wrzucamy do rondelka.
Posypujemy cynamonem i dusimy, aż całkowicie zmiękną.
Następnie blendujemy i dodajemy wiórki kokosowe. Mus gotowy.
Do przesianej mąki, dodajemy sól, cynamon, cukier i wszystko dokładnie mieszamy.
Wbijamy jajka, dodajemy wodę oraz mleko i wszystko miksujemy.
Ciasto może wydawać Ci się rzadkie, jednak po chwili powinno zgęstnieć i mieć konsystencję śmietany.
Jeśli tak się nie stanie dodaj jeszcze odrobinę mąki.
Rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego i na mocno rozgrzaną patelnię, chochelką wlewamy ciasto naleśnikowe.
Pamiętaj, że patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana.
Naleśnika przewracamy na drugą stronę gdy będzie ścięty i lekko zarumieniony.
Gdy naleśniki są gotowe możemy rozprowadzić na nich nasz mus i zawinąć je w sposób, który najbardziej nam odpowiada.
Naleśniki możemy udekorować kawałkami banana i posypać wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz