Taka zupka jest bardzo aromatyczne i bardzo smaczne. Polecam
Kolendrę i kmin umieścić w moździerzu i zgnieść na miazgę.
Marchew obieramy myjemy i kroimy w plastry.
Z papryki usuwamy gniazda myjemy osuszamy i kroimy w kostkę.
Imbir obieramy i ścieramy na tarce.
Cebulę kroimy w piórka.
Czosnek siekamy.Pomidory kroimy w kostkę.W garnku rozpuścić masło dodać marchew czosnek cebulę i paprykę chwilę smażymy.
Następnie dodajemy przyprawy mieszamy i jeszcze chwilę smażymy.
Dodajemy pomidory oraz wywar.Zagotować i gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem około 15-20 minut.Ściągamy pokrywkę doprawiamy jeśli potrzeba i wszystko miksujemy na gładki krem.
Dodajemy mleko kokosowe i zagotować.
Możemy podać z ryżem pieczywem groszkiem ptysiowym grzankami lub tak jak u mnie z makaronem ryżowym.
Posypujemy pietruszką pieprzem i gotowe.
SMACZNEGO! Warzywa kroimy jak tam chcemy i tak wszystko zostanie zmiksowane. Zupka wyszła dość pikantna
Dodaj komentarz