Lubicie spaghetti po bolońsku ? Jeśli tak to spróbuje również zupę. Jest to pożywna i aromatyczna zupa.
Cebulę obrać i posiekać, marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, czosnek obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Na patelni, na oleju podsmażyć najpierw cebulę i czosnek, następnie dodać marchewkę i po chwili mięso mielone.
Całość wymieszać i smażyć razem około 10 minut.
Bulion połączyć z passatą pomidorową, zagotować i przełożyć zawartość patelni.
Wszystko razem gotować około 15 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią, papryką i oregano.
Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.
Zupę podawać z makaronem oraz posypać startym serem.
6 komentarzy
nieziemsko dobra zupa, uwielbiam takie smaki
Bardzo dobrego przepis!
polecam przepis bo zupa jest bardzo smaczna ja daje troche mniej sera niz w przepisie wtedy jest mniej tlusta
wczoraj jadlem zupe z tego przepisu i byla bardzo dobra
ale bomba serowa!
Najlepsza boloński jaką jadlam