Wegańska zupa pomidorowa Wegańska zupa pomidorowa

Wegańska zupa pomidorowa

Chciałabym przedstawić zupę pomidorową w mojej ulubionej wersji 🙂

Średnia ocen: 4.78 (9)
Czas przygotowania

45min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • włoszczyzna (może być pół paczki mrożonej)
  • puszka pomidorów
  • 2 litry wody
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 4 liście laurowe
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa vegeta lub roślinna kostka rosołowa
  • ulubiony makaron (ja najbardziej lubię drobne np. gwiazdki)
  • parówki sojowe
  • natka pietruszki
  • pieczywo

Sposób przygotowania

  • 1

    Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

  • 2

    Do garnka wrzuć włoszczyznę, przyprawy i zalej wodą. Gotuj 15 minut.

  • 3

    Dodaj puszkę pomidorów i gotuj przez 30 minut.

  • 4

    W międzyczasie ugotuj sojowe parówki.

  • 5

    Do talerza włóż makaron, zalej zupą, posyp natką pietruszki i dodaj parówkę.

  • 6

    Podawaj z ulubionym pieczywem, np. posmarowanym roślinnym zamiennikiem masła. Smacznego :)

9 komentarzy

Agata 11 marca 2019 (18:39)

Pyszna

Monika 18 marca 2019 (00:07)

Wegańska kuchnia to dla mnie odkrycie ostatniego miesiąca. A ta wegańska zupa pomidorowa to dla mnie od dziś ulubiony przepis. Dziś się nią zakładaliśmy cała rodzina! Sandra dziękuje za przepis!

malwina 3 kwietnia 2019 (21:54)

idealna ale bez parowki

kasia 8 kwietnia 2019 (08:10)

wyglada dobrze

smaczna 10 kwietnia 2019 (07:45)

smaczna

Paweł 12 kwietnia 2019 (07:22)

wyszla smaczna polecam

kaja 15 kwietnia 2019 (12:53)

dobra zupka

alina 16 kwietnia 2019 (15:21)

smaczna

Beata 17 listopada 2019 (19:45)

Nie przepadam za parówkami sojowymi i ich w tej zupie nie użyłam i tez jest smaczna. Polecam jako przetestowany przepis wegetariański 🙂

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Zupy

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis