Przepyszna i rozgrzewająca zupa, idealna na tę porę roku
Pokrój warzywa (obojętnie jak, ponieważ później i tak będą blendowane).
Podsmaż cebulę z czosnkiem, kulkami ziarna angielskiego i liśćmi laurowymi
Dodaj marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Chwilę podsmaż.
Wlej wodę i wsyp przyprawy. Gotuj aż warzywa zmiękną.
Wyjmij liście laurowe i ziele angielskie.
Wrzuć do garnka opakowanie tartego chrzanu i zblenduj zupę. Na koniec możesz jeszcze doprawić.
Umieść zupę w talerzu i posyp prażoną cebulką oraz kiełkami rzodkiewki. Smacznego :)
14 komentarzy
smaczna i prosta w przygotowaniu zupa
bardzo szmaczna zupka
przepis na te zupe jest najlepszy jaki przetestowalam
udala sie i jest bardzo dobra
smaczna i prosta
Palce lizać. Dziś zrobiłam. Rodzina zachwycona. Jedliśmy zupę chrzanówą pierwszy raz.
Genialny przepis. Zagości na pewno na moim wielkanocnym stole!
Smaczna
Dobra
pyszna zupka
dziś ją przetestuję
bardzo smaczna
to jest mega pyszne
nie jadłem lepszej zupy chrzanowej, ten przepis zapisałam i podaję dalej w rodzinie!