Przepyszna i rozgrzewająca zupa, idealna na tę porę roku 🙂
Pokrój warzywa (obojętnie jak, ponieważ później i tak będą blendowane).
Podsmaż cebulę z czosnkiem, kulkami ziarna angielskiego i liśćmi laurowymi
Dodaj marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki. Chwilę podsmaż.
Wlej wodę i wsyp przyprawy. Gotuj aż warzywa zmiękną.
Wyjmij liście laurowe i ziele angielskie.
Wrzuć do garnka opakowanie tartego chrzanu i zblenduj zupę. Na koniec możesz jeszcze doprawić.
Umieść zupę w talerzu i posyp prażoną cebulką oraz kiełkami rzodkiewki. Smacznego :)
14 komentarzy
smaczna i prosta w przygotowaniu zupa
bardzo szmaczna zupka
przepis na te zupe jest najlepszy jaki przetestowalam
udala sie i jest bardzo dobra
smaczna i prosta
Palce lizać. Dziś zrobiłam. Rodzina zachwycona. Jedliśmy zupę chrzanówą pierwszy raz.
Genialny przepis. Zagości na pewno na moim wielkanocnym stole!
Smaczna
Dobra
pyszna zupka
dziś ją przetestuję 🙂
bardzo smaczna
to jest mega pyszne
nie jadłem lepszej zupy chrzanowej, ten przepis zapisałam i podaję dalej w rodzinie!