Genialna i pełna witamin sałatka, którą bardzo często robię rano i zabieram do pracy. Polecam.
Sałatę myjemy i suszymy. Przekrawamy pomidorki koktajlowe, paprykę kroimy na paseczki, awokado obieramy, przepoławiamy na pół, usuwamy pestkę i kroimy wzdłuż. Cebulę kroimy w półksiężyce. Jabłko obrać, pozbawić gniazda nasiennego, pokroić w kostkę.
Na patelni bez tłuszczu podprażamy orzechy.
Obieramy grejpfruta tak by został nam tylko miąższ i kroimy w większą kostkę.
Na dużym talerzy układamy sałatę, jabłko, paprykę, cebulę, pomidorki, awokado, grejpfruta oraz figi. Posypujemy orzechami oraz żurawiną. Polewamy wszystko sosem.
Oliwę z oliwek łączymy z sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Dodaj komentarz