Trójkątne tosty z szynką Trójkątne tosty z szynką

Trójkątne tosty z szynką

Szybkie i bardzo smaczne śniadanie na ciepło. Często też zabieram je na wynos jako drugie śniadanie w formie przekąski na zimno. Smakują równie wyśmienicie co na ciepło !

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 4 kromki chleba razowego
  • 2 plastry szynki
  • 2 plastry żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek kiszony
  • ketchup

Sposób przygotowania

  • 1
    Pomidora myjemy i kroimy w plasterki. Ogórka kiszonego również kroimy w plasterki.
  • 2
    Na 2 kromkach chleba tostowego kładziemy ser, szynkę, ogórka, pomidora, odrobinę ketchupy i przykryj pozostałymi kromkami.
  • 3
    Tak przygotowane tosty wkładamy do opiekacza na kilka minut.
  • 4
    Gotowe tosty należy przekroić na trójkąty.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pieczywo Przekąski ŚniadanieŚniadanie dla dzieci

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis