Puszysty omlet Puszysty omlet

Puszysty omlet

Idealny omlet na śniadanko.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 szklanka mleka
  • 6 jajek
  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania

  • 1
    Żółtka oddziel od białek. Białka ubij za pomocą miksera na sztywną pianę.
  • 2
    Resztę składników, czyli: mąkę, mleko, żółtka, cukier i sól dokładnie ze sobą połącz. Następnie dodaj ubitą pianę i delikatnie wymieszaj.
  • 3
    Na patelni rozgrzej masło i smaż omleta na średniej mocy. Gdy omlet się od spodu mocno zetnie, można go przewrócić za pomocą łopatki na drugą stronę. Może się czasami trochę rozwalić, ale to w niczym nie przeszkadza, wystarczy go trochę uklepać ;)
  • 4
    Upieczonego omleta podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski JajkaŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis