Tosty z awokado i jajkiem Tosty z awokado i jajkiem

Tosty z awokado i jajkiem

Cudowne połączenie smaków. Smacznie i zdrowo!

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego
  • 2 jajka
  • 1 awokado
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania

  • 1
    Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku czy na patelni teflonowej.
  • 2
    Miąższ z awokado rozgnieć widelcem lub w blenderze. Do awokado dodaj oliwę, sól, pieprz, kilka kropel soku z cytryny, wymieszaj.
  • 3
    Usmaż na patelni z dodatkiem odrobiny masła sadzone jajka tak, aby białko było ścięte, a żółtko nadal płynne.
  • 4
    Podpieczone kromki chleba wysmaruj grubą warstwą pasty z awokado, na paście ułóż jajka. Dopraw solą i pieprzem. Gotowe.

1 komentarz

Karla 21 maja 2020 (11:26)

Prosto, smacznie i zdrowo! Jedyna forma w jakiej przełknę awokado to tylko z ciepłym pieczywem i jajkiem sadzonym!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoFitJajkaŚniadanieŚniadanie z awokado

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis