Najprostszy przepis na szybkie ciasto z jabłkami i orzechami. Przygotujesz je w mig – wystarczy wrzucić wszystkie składniki i je zmiksować. Ciasto proste w wykonaniu i bardzo smaczne!
Średnia ocen: 5(1)
1h
Czas przygotowania
8
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
4 jajka
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka sody
3 jabłka pokrojone w kostkę
1 szklanka orzechów włoskich posiekanych
Sposób przygotowania
1
Wbij jajka do miski, dodaj cukier i zmiksuj.
2
Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodaj również cynamon.
3
Następnie powoli dolewaj olej - cały czas miksując.
4
Gdy składniki się już dobrze połączą dodaj pokrojone w plasterki jabłka i posiekane orzechy.
5
Wymieszaj wszystko za pomocą łyżki i wylej ciasto na blachę najlepiej tortownicę, wyłożoną papierem do pieczenia.
6
Ciasto pieczemy 45 min do 1 godziny lub do tak zwanego suchego patyczka w 180 stopniach (termoobieg).
1 komentarz
Pycha! I powiem szczerze robiłam już dwa razy…