Propozycja dania, które sprawdzi się idealnie na randkę lub niebanalną kolację dla dwojga. W tym przepisie można dodać również inne warzywa, w zależności od tego co mamy w lodówce.
Średnia ocen: 5(1)
15min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
kilka placków pełnoziarnistej tortilli
kapusta pekińska
1 pomidor
1 zielony ogórek
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
1 czerwona cebula
szczypiorek
Sos:
jogurt naturalny
pieprz
sól
czosnek (przeciśnięty przez praskę)
Sposób przygotowania
1
Pomidora delikatnie natnij i sparz we wrzącej wodzie, po chwili zanurz go na chwilę zimnej. Dzięki temu w łatwy sposób ściągniesz z niego skórkę. Usuń również gniazdo nasienne.
2
Wszystkie warzywa umyj i posiekaj w kostkę. W mniejszej miseczce wymieszaj energicznie wszystkie składniki na sos i polej nim warzywa.
3
W piekarniku lub na patelni (bez tłuszczu) podpiecz placki tortilli. Następnie nałóż na nie warzywny farsz i zawiń je w rulonik.
4
Dla ozdoby przewiąż każdą tak przygotowaną tortillę sparzonym we wrzątku szczypiorkiem.
1 komentarz
No to mamy pomysł na dzisiejszy obiad