Surówka z kapusty pekińskiej Thermomix Surówka z kapusty pekińskiej Thermomix

Surówka z kapusty pekińskiej Thermomix

Surówka z kapusty pekińskiej świetnie smakuje z grillowanym mięsem. Przepis można oczywiście dowolnie rozszerzać o inne warzywa np. paprykę.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 20 g cebuli, zwykłej lub czerwonej
  • 100 g jabłka, kwaśnego, ze skórką, pokrojonego w ćwiartki
  • 200 g kapusty pekińskiej, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczka soli
  • 1-2 szczypty pieprzu
  • 10 g soku z cytryny
  • 1 puszka kukurydzy, odsączonej

Sposób przygotowania

  • 1
    Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 3 s/obr 5. Cebulę zgarnąć kopystką ze śnianek na dno naczynia miksującego.
  • 2
    Dodać jabłko, kapustę pekińską, olej, cukier, sól, pieprz i sok z cytryny, wymieszać 4 s/obr.4.
  • 3
    Przez otwór w pokrywie dodać kukurydzę, wymieszać 4s/obr.3. *Wskazówka: do surówki możemy dodać posiekany szczypiorek. Opcjonalnie zamiast oleju możemy dodać 1 łyżkę gęstej śmietany lub majonezu

1 komentarz

Ola 1 grudnia 2019 (15:37)

Idealnie pasuje do ryby.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki FitHashimotoThermomix

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis