Surówka z kapustą pekińską Surówka z kapustą pekińską

Surówka z kapustą pekińską

Chrupiąca surówka z kapustą pekińską, czerwoną papryką, ogórkiem , kukurydzą i cebulą to moja propozycja obiadowej surówki.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Wartości odżywcze

Kalorie

88,3 kcal/porcję

Składniki

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duży ogórek
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki kukurydzy z puszki
  • posiekana natka pietruszki
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Liście kapusty umyć, osuszyć i poszatkować.
  • 2
    Paprykę umyć, pokroić w paski. Ogórka w zapałkę. Cebulę posiekać. Kukurydzę odsączyć
  • 3
    Składniki na sos wymieszać. Wszystkie warzywa wymieszać w misce i polać je sosem. Surówkę posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki FitKukurydzaObiadOgórkiPapryka

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis