Surówka z czerwonej kapusty Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Sprawdzony przepis na klasyczną surówkę z czerwonej kapusty, świetnie pasuje do obiadu!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • ½ główki czerwonej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka miodu
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oleju lnianego

Sposób przygotowania

  • 1
    Kapustę należy sparzyć wrzątkiem i posiekać.
  • 2
    Jabłko i marchew obrać i zetrzec na tarce o grubych oczkach.
  • 3
    Cebulę posiekać w piórka. Wszystko skropić sokiem z cytryny i dodać miód oraz przyprawy. Na koniec polać olejem lnianym.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki Kapusta

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis