Śródziemnomorskie tosty z awokado Śródziemnomorskie tosty z awokado

Śródziemnomorskie tosty z awokado

Śródziemnomorskie tosty z awokado to inaczej super szybka, świeża, zdrowa i kolorowa kanapka.

Średnia ocen: 0 (0)

Przepis i zdjęcie pochodzi ze strony withsaltandwit.com

Czas przygotowania

5min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 pełnoziarniste kromki chleba (może być tostowy pełnoziarnisty lub zwykły)
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 8 cienkich plasterków ogórka
  • 4 cienkie plasterki pomidora
  • 4 cienkie plasterki czerwonej cebuli
  • garść pokruszonej fety

Sposób przygotowania

  • 1
    Na patelni lub w tosterze podpiecz 2 kromki chleba
  • 2
    Połówkę dojrzałego awokado rozetrzyj na pastę.
  • 3
    Na tostach rozsmaruj pastę z awokado, wyłóż ogórek, pomidora, czerwoną cebulkę i pokruszoną fetę.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Pieczywo Przekąski AwokadoOgórkiPomidoryŚniadanieŚniadanie z awokado

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis