Pyszny domowy sernik z budyniem, który jest puszysty i szybki w przygotowaniu. Jego największa zaletą jest delikatny, śmietankowy smak.
Średnia ocen: 4.95(40)
Wszystkie składniki na sernik, oprócz śmietanki 30% powinny być w temperaturze pokojowej.
1h
Czas przygotowania
8
Ilość z przepisu
Średni
Poziom trudności
Składniki
1 kg zmielonego sera
2 budynie śmietankowe bez cukru
5 jajek
1 szklanka cukru
300 ml śmietanki 30% (schłodzona)
Dodatkowo:
ok. 15-20 herbatników (ja używam firmy Leibniz)
Forma o wymiarach 30×25 cm
Sposób przygotowania
1
Ser, budyń, jajka i cukier zmiksować. Śmietankę 30% ubić, dodać do masy twarogowej i wymieszać delikatnie szpatułką.
2
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, na spodzie ułóż herbatnik, na herbatniki wylej masę.
3
Piecz w temp. 180 stopni przez około 1h. Opcja pieczenia góra-dól.
40 komentarzy
agnieszka21 marca 2019 (22:07)
smaczny i prosty
natalka12 kwietnia 2019 (14:12)
Sernik jest cudowny! Mój pierwszy sernik, jaki piekłam. Wyszedł fantastyczny:
iwona5 listopada 2019 (09:45)
prze-smaczny sernik wyszedl z tego przepisu, polecam sprawdzony!
Paweł21 listopada 2019 (12:39)
Naprawde coś dobrego!
Dominika i Tomek24 listopada 2019 (21:58)
Chyba zrobię go jeszcze raz ale dopiero za jakiś czas bo dziś z mężem wyciągnęliśmy cały. Jak to mówią nasze dzieci XD
gwiazda27 listopada 2019 (13:40)
ktoś kto wymyślił ten przepis jest geniuszem dziękuję bo jest to tak dobre, że szok bede polecała dalej
Jola29 listopada 2019 (02:24)
Pierwszy sernik, który mi się udał. Dużo zależy od budyniu, nie warto na nim oszczędzać bo może zepsuć cały sernik.
Simone30 listopada 2019 (10:03)
Budyń kupiony, zaczynam robić
kaja2 grudnia 2019 (15:55)
wygląda ze moze smakowac dobrze
Beti2 grudnia 2019 (16:08)
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu
Beti2 grudnia 2019 (16:09)
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu polecam
Kinga2 grudnia 2019 (17:18)
Oglądałam wiele filmików na YouTube jak robić taki sernik, lecz nie widziałam akurat z tym przepisem. Może któraś z Was dziewczyny nagra filmik i umieści w internecie? Na filmach mi się łatwiej podpatruję jak coś zrobić. Zwłaszcza gdy robię coś pierwszy raz. A w przypadku tego sernika szkoda byłoby stracić składniki jeśli coś się nie uda.
Olga3 grudnia 2019 (20:19)
Całkiem spoko
Ewa6 grudnia 2019 (13:22)
Ciekawe ile ostatecznie ten sernik ma kalorii? Da się to wyliczyć?
Gosia10 grudnia 2019 (19:33)
Wyszedł smaczny
Monika13 grudnia 2019 (16:23)
Ja zrobiłam z czekoladowym budyniem i to smakuje nieziemsko, wolę taki sernik niż z budyniem waniliowym…
Karolina15 grudnia 2019 (12:18)
Cos musiałam zepsuć robiąć go za pierwszym razem bo wyszedł za rzadki i rozpływał się już po upieczeniu. Drugie podejście było już lepsze. Nie wiem tylko co zrobiłam za pierwszym razem źle bo wydaje mi się, że nic nie zmieniałam. Może to kwestia temperatury w piekarniku lub to, że zaglądnęłam raz do środka jak już się piekło?
Anna16 grudnia 2019 (20:35)
Udał się idealnie.
Edyta17 grudnia 2019 (21:42)
Wyglada dobrze chyba zrobie ten sernik na święta w tym roku.
Karolina20 grudnia 2019 (19:16)
Robiłam pierwszy raz taki sernik i jestem zachwycona jego delikatną strukturą. Smakuje nieziemsko.
Hanna22 grudnia 2019 (13:33)
Od dziś już nie będę robiła innego sernika już ten z budyniem. Jest najlepszy!
Dominika25 grudnia 2019 (10:07)
Ten sernik zrobił furorę na naszym wigilijnym stole. Wszyscy byli zachwyceni. Polecam przepis dalej.
Dagmara26 grudnia 2019 (17:58)
Sprawdził się na wigilie ten sernik i będzie już moim ulubionym.
Dera28 grudnia 2019 (21:34)
Dobry przepis
Justyna29 grudnia 2019 (11:01)
Dziś zamierzam go zrobić. Czy można użyć budyń o innym smaku? Np czekoladowy?
Grazyna29 grudnia 2019 (18:43)
Nie jadłam lepszego sernika z budyniem niż zbitego przepisu.
Beata30 grudnia 2019 (20:59)
Polecam ten przepis. Ciasto udało się za pierwszym razem.
anka31 grudnia 2019 (15:02)
nie jadłam lepszego sernika z budyniem wyszedl za pierwszym razem bez problemu
Renia3 stycznia 2020 (07:54)
Z krakersami ktoś próbował robić zamiast herbatników? Jestem ciekawa czy słony podbije słodki i czy tu będzie pasował. Trochę jak karpatka na slono.
Ola10 stycznia 2020 (00:40)
Nie ma lepszego przepisu na sernik z budyniem niż ten!
Klara21 stycznia 2020 (20:02)
Bardzo udany przepis
Wiktoria1 lutego 2020 (15:07)
Pierwszy sernik z budyniem który mi smakował. WczesniejsE podejścia zakończyły się klapa. Dzieki
Goska17 lutego 2020 (19:43)
Matko kochana jaki ten sernik pyszny
Jan1 marca 2020 (15:03)
Polecam
AgaG6 sierpnia 2020 (21:03)
Super, prosty, wilgotny, pyszny!!!
Na spód położyłam długie biszkopty, bo były pod ręką i efekt lepszy jak z herbatnikiem. Polecam!!!
Anula11 października 2020 (03:38)
Super sernik
Monika14 maja 2021 (23:58)
Super wyszedł za pierwszym razem bardzo delikatny i mokry
40 komentarzy
smaczny i prosty
Sernik jest cudowny! Mój pierwszy sernik, jaki piekłam. Wyszedł fantastyczny:
prze-smaczny sernik wyszedl z tego przepisu, polecam sprawdzony!
Naprawde coś dobrego!
Chyba zrobię go jeszcze raz ale dopiero za jakiś czas bo dziś z mężem wyciągnęliśmy cały. Jak to mówią nasze dzieci XD
ktoś kto wymyślił ten przepis jest geniuszem
dziękuję bo jest to tak dobre, że szok bede polecała dalej
Pierwszy sernik, który mi się udał. Dużo zależy od budyniu, nie warto na nim oszczędzać bo może zepsuć cały sernik.
Budyń kupiony, zaczynam robić
wygląda ze moze smakowac dobrze
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu
Bardzo smaczny i szybki w przygotowaniu polecam
Oglądałam wiele filmików na YouTube jak robić taki sernik, lecz nie widziałam akurat z tym przepisem. Może któraś z Was dziewczyny nagra filmik i umieści w internecie? Na filmach mi się łatwiej podpatruję jak coś zrobić. Zwłaszcza gdy robię coś pierwszy raz. A w przypadku tego sernika szkoda byłoby stracić składniki jeśli coś się nie uda.
Całkiem spoko
Ciekawe ile ostatecznie ten sernik ma kalorii? Da się to wyliczyć?
Wyszedł smaczny
Ja zrobiłam z czekoladowym budyniem i to smakuje nieziemsko, wolę taki sernik niż z budyniem waniliowym…
Cos musiałam zepsuć robiąć go za pierwszym razem bo wyszedł za rzadki i rozpływał się już po upieczeniu. Drugie podejście było już lepsze. Nie wiem tylko co zrobiłam za pierwszym razem źle bo wydaje mi się, że nic nie zmieniałam. Może to kwestia temperatury w piekarniku lub to, że zaglądnęłam raz do środka jak już się piekło?
Udał się idealnie.
Wyglada dobrze chyba zrobie ten sernik na święta w tym roku.
Robiłam pierwszy raz taki sernik i jestem zachwycona jego delikatną strukturą. Smakuje nieziemsko.
Od dziś już nie będę robiła innego sernika już ten z budyniem. Jest najlepszy!
Ten sernik zrobił furorę na naszym wigilijnym stole. Wszyscy byli zachwyceni. Polecam przepis dalej.
Sprawdził się na wigilie ten sernik i będzie już moim ulubionym.
Dobry przepis
Dziś zamierzam go zrobić. Czy można użyć budyń o innym smaku? Np czekoladowy?
Nie jadłam lepszego sernika z budyniem niż zbitego przepisu.
Polecam ten przepis. Ciasto udało się za pierwszym razem.
nie jadłam lepszego sernika z budyniem wyszedl za pierwszym razem bez problemu
Z krakersami ktoś próbował robić zamiast herbatników? Jestem ciekawa czy słony podbije słodki i czy tu będzie pasował. Trochę jak karpatka na slono.
Nie ma lepszego przepisu na sernik z budyniem niż ten!
Bardzo udany przepis
Pierwszy sernik z budyniem który mi smakował. WczesniejsE podejścia zakończyły się klapa. Dzieki
Matko kochana jaki ten sernik pyszny
Polecam
Super, prosty, wilgotny, pyszny!!!
Na spód położyłam długie biszkopty, bo były pod ręką i efekt lepszy jak z herbatnikiem. Polecam!!!
Super sernik
Super wyszedł za pierwszym razem bardzo delikatny i mokry
Idealny sernik
petarda sernik
idealny sernik na wielkanoc