Jest to zdecydowanie najlepszy przepis na tradycyjny sernik królewski, na kruchym cieście z puszystą masą serową. Ten przepis jest na dużą blachę, jednak możesz przygotować go z połowy składników i upiec w tortownicy o średnicy 27 cm.
WAŻNE: Podane składniki są na dużą blachę. Możesz sernik upiec z połowy składników z przepisu w formie o średnicy 27 cm.
3 komentarze
Sernik wyszedł obłędny, jednak zrobiłam go z połowy podanych składników! Kruszonka jest idealna, a masa serowa po prostu cudowna! I co najważniejsze… teściowej smakował…
Uwielbiam, zajadam się tym sernikiem bez opamiętania
Sernik ma nieprawidłowe proporcje. Giganturgiczne ilości składników – 2 kg sera (!!!!),11 jajek i 3 kostki masła – sprawiły,że po 3 h pieczenia,masa serowa była w dalszym ciągu półpłynna.Z ilościami składników,podanymi przez autorkę przepisu,sernik jest nie do upieczenia. Zdecydowanie nie polecam tego przepisu – strata czasu i ogromne marnotrawstwo produktów i wydanych na nie pieniędzy.