Prosta i niecodzienna sałatką, która nadaje się na każdą okazję i sprawdzi się o każdej porze dnia jako świetna przekąska lub samodzielny lekki posiłek.
Średnia ocen: 0(0)
30min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
25 dag młodego szpinaku
2 garść rukoli
10 dag sera feta
5 dag orzeszków piniowych
Sos:
5 dag suszonej żurawiny
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
sól
pieprz
1/2 granta
Sposób przygotowania
1
Szpinak i rukolę przełóż do miski, dodaj pokruszony ser feta.
2
Na patelni podpraż orzeszki piniowe.
3
Wymieszaj oliwę z łyżką przegotowanej wody, octem winnym, solą i pieprzem. Intensywnie mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodaj żurawinę.
4
Sałatkę polej sosem i udekoruj pestkami granatu i gotowe.
Dodaj komentarz