Ryż z kalafiora i sosem z awokado Ryż z kalafiora i sosem z awokado

Ryż z kalafiora i sosem z awokado

Prosty, wręcz expresowy przepis na ryż z kalafiora, który przygotowuje samodzielnie. Podaje go z sosem z awokado – smakuje wybornie! Idealne przepis na szybkie śniadanie lub kolację!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 0,5 kalafiora
  • 1 dojrzałe awokado
  • 4 rzodkiewki
  • pęczek świeżego koperku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ząbek czosnek

Sposób przygotowania

  • 1
    Surowego kalafiora dokładnie umyj, podziel na mniejsze różyczki i zmiksuj tak aby konsystencją przypominał ryż.
  • 2
    Oddzielnie zmiksuj awokado z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz sokiem z cytryny. Możesz dodać szczyptę soli.
  • 3
    Posiekaj drobno koperek i pokrój rzodkiewkę w drobną kosteczkę.
  • 4
    Wymieszaj wszystkie składniki razem i ewentualnie jeszcze dopraw do smaku.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoBezglutenoweWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis