Prosty, wręcz expresowy przepis na ryż z kalafiora, który przygotowuje samodzielnie. Podaje go z sosem z awokado – smakuje wybornie! Idealne przepis na szybkie śniadanie lub kolację!
Średnia ocen: 0(0)
15min
Czas przygotowania
1
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
0,5 kalafiora
1 dojrzałe awokado
4 rzodkiewki
pęczek świeżego koperku
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnek
Sposób przygotowania
1
Surowego kalafiora dokładnie umyj, podziel na mniejsze różyczki i zmiksuj tak aby konsystencją przypominał ryż.
2
Oddzielnie zmiksuj awokado z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz sokiem z cytryny. Możesz dodać szczyptę soli.
3
Posiekaj drobno koperek i pokrój rzodkiewkę w drobną kosteczkę.
4
Wymieszaj wszystkie składniki razem i ewentualnie jeszcze dopraw do smaku.
Dodaj komentarz