Puszysta beza Puszysta beza

Puszysta beza

Lekka, słodka, krucha beza i co najważniejsze zawsze wychodzi.

Średnia ocen: 0 (0)

Według przepisu Ani Starmach 

Czas przygotowania

1h 30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Średni

Poziom trudności

Składniki

  • 6 białek
  • 300 g drobnego cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

  • 1
    Białka ubijaj mikserem, pod koniec ubijania stopniowo dosypuj cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli.
  • 2
    Ubite białka przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na papierze warto narysować ołówkiem okrąg (np odrysować od talerza).
  • 3
    Bezę piecz w temperaturze 140 stopni przez 90 minut bez termoobiegu, po tym czasie nie wyciągaj bezy, tylko pozostaw ją w piekarniku do całkowitego wystygnięcia.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Ciasta i torty Desery Jajka

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis