Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut

Pomidorowa fasolka z jajkiem sadzonym w 10 minut

Bardzo szybkie śniadanie kuchni angielskiej, które przygotujecie w niecałe 10 minut. Będziecie z pewność zaskoczeni jak syte i smaczne jest takie śniadanie.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • ½ puszki Białej fasoli Cannellini (ugotowanej na parze)
  • 100 g przecieru pomidorowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego do smażenia jajek

Sposób przygotowania

  • 1
    Na patelnie wlewamy przecier pomidorowy i dodajemy fasolkę. Podgrzewamy. Następnie dodajemy cukier, ocet i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy i podgrzewamy cały czas fasolkę z przecierem na małym ogniu.
  • 2
    Na drugiej patelni rozpuszczamy odrobinę masła klarowanego i smażymy jajka sadzone
  • 3
    Gotowe jajka oraz fasolkę układamy na talerzu, posypujemy odrobiną natki pietruszki i śniadanie gotowe!

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski JajkaŚniadanie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis