Polewa czekoladowa Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

Przepis na najlepszą polewę czekoladową, idealną do ciast, ciasteczek, tortów i praktycznie wszystkich deserów. Polewa jest ze zdrowej gorzkiej czekolady.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 100 g dobrej czekolady gorzkiej
  • 50 g masła
  • 50 ml mleka
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania

  • 1

    W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko i cukier, mieszamy do połączenia się składników.

  • 2

    Następnie dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i połączenia się z resztą składników.

  • 3

    Przestudzone wypieki możemy od razu dekorować polewą.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Czekolada

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis