Pieczarki faszerowane fetą Pieczarki faszerowane fetą

Pieczarki faszerowane fetą

Pyszne faszerowane pieczarki, zapiekane w piekarniku to świetny pomysł na ciepłą przekąskę!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

6

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 6 dużych pieczarek
  • 100 g sera feta
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

  • 1
    Pieczarek oczyszczamy, następnie odkrawamy trzon od kapelusza.
  • 2
    Ser feta kroimy w kosteczkę i razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem umieszczamy wewnątrz kapelusza. Na koniec dodajemy wszystkie przyprawy.
  • 3
    Pieczarki wstawiamy do rozgrzanego do 160 stopni C przez 15 - 20 min.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski KolacjaPieczarkiPrzystawki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis