Niezwykle prosty przepis na dietetyczną (bez dodatku jajek) i niezwykle zdrową pastę z makreli z dodatkiem twarogu. Jest to doskonała propozycja smacznej i zdrowej przekąsi, zwłaszcza jeśli podamy ją na pieczywie typu pumpernikiel.
Średnia ocen: 5(1)
10min
Czas przygotowania
2
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
250 gram wędzonej makreli
50 gram twarogu półtłustego
3 łyżki naturalnego jogurtu
garść posiekanego koperku
garść ulubionych kiełek
4 kromki pumpernikla
szczypta soli
szczypta pieprzu
Sposób przygotowania
1
Makrelę oczyść, oddziel mięso od ości i skóry. Wymieszaj je z twarogiem i jogurtem. Dodaj koperek, sól i pieprz.
2
Podawaj pastę nałożoną na pumperniklu, udekoruj kiełkami.
1 komentarz
aga23 stycznia 2019 (11:48)
taka prosta rzecz a smakuje przepysznie, uwielbiam makrele z pumperniklem, kiełki pasują idealnie!!
1 komentarz
taka prosta rzecz a smakuje przepysznie, uwielbiam makrele z pumperniklem, kiełki pasują idealnie!!