Prosta przekąska w postaci parówek w cieście francuskim z serem! Przepis jest idealny na wszelkie imprezy – również dla dzieci! W przepisie jest też krok po kroku opisane jak zawijać parówki w ciasto francuskie.
Średnia ocen: 5(4)
20min
Czas przygotowania
10
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
10 parówki
10 plastrów żółtego sera
opakowanie ciasta francuskiego
słodka papryka w proszku
1 jajko
Sposób przygotowania
1
Rozwijamy płat ciasta francuskiego i kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.
2
Plasterki sera posypujemy słodką papryką.
3
Parówki owijamy serem, a następnie paskami ciasta (zostaw końce paprówek niezawinięte, po to aby danie ładnie się prezentowało). Ciasto lekko dociskamy.
4
Tak przygotowane parówki w cieście smarujemy roztrzepanym jajkiem.
5
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
6
Pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni C. Ciasto powinno się nam w tym czasie ładnie zarumienić.
4 komentarze
Irek31 grudnia 2019 (01:09)
Tak proste a tak obłędnie dobre jest to to.
Gniewko31 grudnia 2019 (14:14)
Proste! Dobry sosik do tego i mega przekąska na imprezkę
4 komentarze
Tak proste a tak obłędnie dobre jest to to.
Proste! Dobry sosik do tego i mega przekąska na imprezkę
Robiłam bez sera i tez do wyszły
Klasyk