Meksykańska pasta z awokado – guacamole Meksykańska pasta z awokado – guacamole

Meksykańska pasta z awokado – guacamole

Kremowym sos guacamole i maczane w nim nachos to świetna imprezowa przystawka.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • ½ pęczka świeżej kolendry
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 niewielka cebula
  • ½ papryczki chili
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

  • 1
    Awokado, pokrój na mniejsze kawałki i lekko skrop cytryną.
  • 2
    Papryczkę i cebulę drobno posiekaj Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj je razem z awokado, dodaj oliwę i zmiksuj całość do uzyskania kremowej konsystencji.
  • 3
    Pod koniec Dodaj posiekaną świeżą kolendrę i odrobinę soli. Mus można podawać na przykład z grzankami lub nachosami.

1 komentarz

Alalala 19 lutego 2020 (15:58)

Kocham awokado w takiej postaci

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Przekąski AwokadoKolacjaPrzystawki

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis