Idealna propozycja dla osób, które samodzielnie przygotowują sobie posiłki do pracy. Wrapy sprawdzą się również jako drugie śniadanie w szkole lub na uczelni.
Średnia ocen: 5(2)
30min
Czas przygotowania
4 tortille
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
200 g łososia wędzonego
4 tortille
1 pomidor
mieszanka kiełków
1 ogórek
0,5 awokado
1 garść roszponki (lub innej sałaty)
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
sos:
4 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
Sposób przygotowania
1
Pomidora, awokado i ogórka pokrój w plasterki, wymieszaj z sałatą.
2
Łososia porwij na kawałki. Przygotuj sos: wszystkie jego składniki wymieszaj i polej nim warzywa. Wrapy posmaruj odrobiną majonezu, dodaj warzywa i łososia.
3
Wrapy zwijaj, mocno dociskając, zawiń je w folię aluminiową. Można zjeść od razu lub zabrać na wynos do pracy, szkoły lub uczelni.
2 komentarze
MARTA30 listopada 2018 (15:35)
Idealne!
SylwiaM12 marca 2019 (12:30)
Mi też bardzo smakuje ta wersja, robię już któryś raz i chyba się nie znudzę tym smakiem. To chyba przez sos, który z początku wydawał mi się niepozorny i miałam obawę czy to jednak mój smak, jednak okazał się dużym, pozytywnym zaskoczeniem!
2 komentarze
Idealne!
Mi też bardzo smakuje ta wersja, robię już któryś raz i chyba się nie znudzę tym smakiem. To chyba przez sos, który z początku wydawał mi się niepozorny i miałam obawę czy to jednak mój smak, jednak okazał się dużym, pozytywnym zaskoczeniem!