Gotowane warzywa do lunchboxa Gotowane warzywa do lunchboxa

Gotowane warzywa do lunchboxa

Polecam duszone warzywa jako szybki do przygotowania dodatek do lunchboxa lub obiadu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

1

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 7 małych młodych ziemniaczków, ugotowanych na półmiękko
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • Cukinia pokrojona w talarki, które przekrawamy na pół
  • Pół żółtej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Szczypta soli i pieprzu
  • Świeża bazylia
  • Świeży koperek

Sposób przygotowania

  • 1

    Na dużej patelni rozgrzej masło. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż mieszając, przez około 30 sekund.

  • 2

    Dorzuć pokrojone w połówki talarków ziemniaki oraz cukinię z papryką pokrojoną w paski. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem przez około 6 minut.

  • 3

    Dodaj pomidorki i jeszcze chwilę duś warzywa pod przykryciem (aż warzywa będą miękkie). Na koniec dodaj liście bazylii i posyp koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Lunchbox CukiniaPaprykaWegetariańskie

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis