Potrzebujesz tylko trzech składników, aby przygotować genialną przystawkę na grilla. Znika w pierwszej kolejności! Kukurydza z grilla to zawsze sprawdzony pomysł na grillu.
Średnia ocen: 0(0)
30min
Czas przygotowania
4
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
4 kukurydze w kolbach
4 łyżki masła
4 szczypty soli
Dodatkowo:
folia aluminiowa
Sposób przygotowania
1
Świeżą kukurydzę obrać z liści i nitek. Dokładnie ją umyj i wrzuć do gotującej się wody - podgotuj w wodzie przez 3 minuty (nie więcej).
2
Następnie wyjmij ją z wody, odsącz i natrzyj masłem i solą. Zawinąć w folię aluminiową i ułóż na rozgrzanym ruszcie. Grillować około 10-12 minut obracając co jakiś czas z każdej strony.
Dodaj komentarz