Kokosowy pudding jaglany z malinami Kokosowy pudding jaglany z malinami

Kokosowy pudding jaglany z malinami

Uwielbiam kaszę jaglaną bo jest pożywna i zdrowa, w połączeniu z frużeliną malinową smakuje wyśmienicie.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

30min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 100 g kaszy jaglanej,
  • 3/4 szklanki wody,
  • 3/4 szklanki mleka kokosowego,
  • łyżeczka miodu,
  • szczypta soli,
  • szklanka malin( mogą być mrożone),
  • 2 łyżki cukru,
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej

Sposób przygotowania

  • 1

    Kaszę jaglaną dokładnie opłukać i przelać wrzątkiem

  • 2

    Kaszę zalać wodą oraz mleczkiem kokosowym, dodać szczyptę soli i gotować na wolnym ogniu 15 minut aż kasza wchłonie cały płyn. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę miodu i wymieszać. Ugotowaną kaszę dokładnie zblendować

  • 3

    Szklankę malin wymieszać z 3 łyżkami wody i podgrzewać na wolnym ogniu aż owoce puszczą sok, następnie dodać 2 łyżki cukru i zagotować

  • 4

    W 1/4 szklanki wody rozpuścić łyżeczkę mąki ziemniaczanej, wlać do malin i mieszać aż maliny zgęstnieją. Odstawić do ostygnięcia. W szklance układać na przemian kaszę i frużelinę malinową.

1 komentarz

An-Ka 15 marca 2019 (09:27)

pyszne

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Maliny

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis