Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej

Kokosowe batoniki z kaszy ekspandowanej

Genialny pomysł na szybki deser, w którym zakochają się wszyscy fani kokosa!

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

5

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Masa:
  • 100 g kaszy jaglanej ekspandowanej
  • 8 łyżek wiórek kokosowych
  • 2 łyżki miodu pszczelego
  • 80 g jogurtu typu greckiego
  • Polewa:
  • 50 g białej czekolady
  • 50 ml mleczka kokosowego

Sposób przygotowania

  • 1
    Ekspandowaną kaszę wymieszaj z wiórkami, a następnie dodaj miód i jogurt.
  • 2
    Masę wyłóż do blaszki (20 x 20 cm) wyłożonej papierem i włóż na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Po tym czasie pokrój masę na prostokąty.
  • 3
    Czekoladę rozpuść w w mleku kokosowym, a następnie polej nią batony i odstaw do ostygnięcia.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Jogurt

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis