Karmelowe winogrona Karmelowe winogrona

Karmelowe winogrona

Przypominają w smaku mini jabłuszka pokryte odrobiną karmelu z orzechami – pycha!

Średnia ocen: 0 (0)

Zdjęcie i przepis pochodzi ze strony Belly Full

Czas przygotowania

10min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

4

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Kiść zielonych bezpestkowych winogron
  • kajmak lub masa krówkowa
  • posiekane włoskie orzechy
  • Dodatkowo
  • wykałaczki

Sposób przygotowania

  • 1
    Winogrona umyj, dobrze je osusz i nadziej na wykałaczki.
  • 2
    Podgrzej nieco masę kajmakową lub krówkową i zanurzaj w niej winogrona do połowy (upewnij się, że winogrono jest suche, w innym wypadku karmel nie będzie dobrze przywierał), następnie maczaj winogrona w rozgniecionych orzechach. Powtarzaj czynność, aż wszystkie winogrona zostaną zużyte.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Dla dzieciOrzechy

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis