Prosty i szybki przepis na jajka faszerowane pieczarkami z dodatkiem odrobiny majonezu i pietruszki.
Bardzo polecam przepis (nie tylko w okresie wielkanocnym). Przepis podpatrzyłam na blogu Anny Starmach – polecam.
Średnia ocen: 0(0)
15min
Czas przygotowania
4
Ilość z przepisu
Łatwy
Poziom trudności
Składniki
4 jajka
5 pieczarek
2 łyżki majonezu
1 łyżka siekanej pietruszki lub koperku
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
Sposób przygotowania
1
Pieczarki oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
2
Na patelni rozgrzej masło, dodaj pieczarki, smaż kilka minut, dopraw do smaku.
3
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, przekrój wzdłuż na połówki.
4
Wydrąż żółtka, rozdrobnij je widelcem, wymieszaj z pieczarkami, majonezem, dodaj koperek lub pietruszkę.
5
Za pomocą łyżeczki napełnij jajka farszem. Gotowe jajka udekoruj pietruszką lub koperkiem.
Dodaj komentarz