Gotowane warzywa do lunchboxa

Polecam duszone warzywa jako szybki do przygotowania dodatek do lunchboxa lub obiadu.

Ocena:

(0)
Gotowane warzywa do lunchboxa Gotowane warzywa do lunchboxa
Czas przygotowania

10min

Porcji z przepisu

1

Poziom trudności

Łatwy


Gotowane warzywa do lunchboxa

Składniki:

  • 7 małych młodych ziemniaczków, ugotowanych na półmiękko
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • Cukinia pokrojona w talarki, które przekrawamy na pół
  • Pół żółtej papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • Garść pomidorków koktajlowych
  • Szczypta soli i pieprzu
  • Świeża bazylia
  • Świeży koperek

Sposób przygotowania:

  • 1

    Na dużej patelni rozgrzej masło. Dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmaż mieszając, przez około 30 sekund.

  • 2

    Dorzuć pokrojone w połówki talarków ziemniaki oraz cukinię z papryką pokrojoną w paski. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem przez około 6 minut.

  • 3

    Dodaj pomidorki i jeszcze chwilę duś warzywa pod przykryciem (aż warzywa będą miękkie). Na koniec dodaj liście bazylii i posyp koperkiem.

     


Skomentuj


Kuchnia: Dietetyczna

Kategoria: · Lunch

Autor: JagodaGotuje · 16 listopada 2018


Podobne przepisy

+ Dodaj przepis