Cytrynowa sałatka z awokado, szparagami i groszkiem cukrowym Cytrynowa sałatka z awokado, szparagami i groszkiem cukrowym

Cytrynowa sałatka z awokado, szparagami i groszkiem cukrowym

Pyszna sałatka ze szparagami, groszkiem cukrowym i awokado. Samo zdrowie na talerzu.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

25min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

2

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • Szparagi
  • 1 awokado
  • garść rzodkiewek
  • 2 garście roszponki
  • groszek cukrowy
  • oliwa z oliwek
  • sok z 0,5 cytryny

Sposób przygotowania

  • 1
    Sałatę umyj. Szparagi przytnij i ugotuj na parze lub polej oliwą, posól i wstaw do piekarnika nastawionego na 200ºC na grill na 25 minut.
  • 2
    Groszek cukrowy (w całości) wrzuć do wrzątku z odrobiną octu, pod koniec gotowania dodaj odrobinę soli. Gotuj na półtwardo.
  • 3
    Rzodkiewki, awokado, pokrój i ułóż na sałacie. Wymieszaj delikatnie z groszkiem i szparagami. Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.
  • 4
    Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Sałatki AwokadoBezglutenoweCytrynaHashimotoKolacjaŚniadanieŚniadanie z awokado

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis