Bardzo pyszne i wilgotne ciasto.
A fasoli praktycznie nie czuć.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Fasolę odsączamy z zalewy i wraz z jajkami miksujemy na gładką masę w blenderze.
Następnie dodajemy twarożek, połowę kokosu, mąkę ziemniaczaną, sodę, cukier, olej kokosowy, sok z cytryny i miksujemy na gładką masę.
Na koniec dodajemy resztę kokosu i mieszamy wszystko razem drewnianą łyżką.
Ciasto przelewamy do formy i pieczemy ok 45 minut do uzyskania suchego patyczka.
Pozostawiamy do wystudzenia. Czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do małego garnka, dodajemy mleko, rozpuszczamy na małym ogniu, studzimy. Smarujemy wierzch ciasta polewą i posypujemy kokosem.
SMACZNEGO. U mnie czekolady było brak więc podałam z musem owocowym. Lepsze z czekoladą
Dodaj komentarz