Ciastka owsiane z sezamem Ciastka owsiane z sezamem

Ciastka owsiane z sezamem

Mocni chrupiące ciasteczka owsiane z sezamem i bez dodatku cukru! Mega zdrowe i bardzo smaczne.

Średnia ocen: 0 (0)
Czas przygotowania

20min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

20

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 3/4 szklanki zmielonych płatków owsianych
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 0,5 szklanki pestek słonecznika
  • 0,5 szklanki sezamu
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych
  • 3 łyżki miodu

Sposób przygotowania

  • 1
    Zmiel płatki owsiane.
  • 2
    Słonecznik i sezam podpraż na patelni.
  • 3
    W misce wymieszaj zmielone płatki, podprażony słonecznik i sezam. Dodaj do nich wiórki kokosowe.
  • 4
    W rondelku podgrzej miód i masło orzechowe, mieszaj tak długo aż sie całkowicie połączą.
  • 5
    Przelej masło orzechowe z miodem do miski z sypkimi składnikami i wszystko dobrze wymieszaj.
  • 6
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i przygotuj blachę - wyłóż ją papierem do pieczenia.
  • 7
    Z masy ciasteczkowej uformuj (najlepiej za pomocą rąk) ciasteczka i ułóż je na blaszce. Piecz przez 10-12 min. Ciastka przełóż na talerz dopiero jak ostygną bo zaraz po upieczeniu są bardzo kruche.

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Fit

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis