Ciasteczka z amarantusem Ciasteczka z amarantusem

Ciasteczka z amarantusem

Mega szybki i prosty bezglutenowy deser z amarantusem. Ciasteczka sprawdzą się jako szybka i zdrowa przekąska gdy mamy w domu małego alergika.

Średnia ocen: 5 (1)
Czas przygotowania

15min

Czas przygotowania

Porcji z przepisu

12

Ilość z przepisu

Poziom trudności

Łatwy

Poziom trudności

Składniki

  • 1 szklankę amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżkę oleju kokosowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki syropu z agawy

Sposób przygotowania

  • 1
    Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą bardzo dokładnie. Uformuj ciasteczka, wyłóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 stopni C na środkowym poziomie piekarnika przez około 10 minut. Po upieczeniu, przełóż ciasta na metalową kratkę do ostygnięcia.

1 komentarz

Elzbieta 1 kwietnia 2019 (12:30)

lubie bo sa smaczne i chrupiace

Dodaj komentarz

Ten przepis znajdziesz w...

Desery Bez laktozyBezglutenoweFit

To też może Ci zasmakować

+ Dodaj przepis